TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos krémes
Mákos krémes
Recept Mákos krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.2.2024

Mákos krémes

Számomra újdonság ez az édesség. Kipróbáltam, rögtön megszerettem. Szerintem nem utoljára készítettem.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
darált mák
150 g
vaj
150 g
porcukor
100 g
rétesliszt
6 db
tojás
citrom reszelt héja
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

500 ml
tej
1 csomag
vaníliapuding
1 csomag
vaníliacukor
125 g
puha vaj
80 g
porcukor

Öntet:

100 g
étcsokoládé
100 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a mákot, citrom reszelt héját, sütőport. Elkeverjük.
  2. A tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük.
  3. A puha vajat a porcukorral habosra verjük.
  4. A vajhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, mindegyik után eldolgozzuk. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük.
  5. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. A tejből, vaníliacukorból, pudingporból pudingot főzünk, kihűtjük.
  7. A puha vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot.
  8. A tésztát kihűtjük, félbe vágjuk.
  9. Az egyik észtalapot megkenjük a krémmel, lefedjük a másik tésztalappal. A maradék krémmel kívülről bevonjuk.
  10. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, a tejszínnel elkeverjük, ezzel locsoljuk meg a süteményt.
  11. 4-5 órát hűtőben pihentetjük, de akár egy éjszakát is ott tarthatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása