TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
Recept Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.1.2018

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja

Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 szelet
sertéstarja
100 g
sonka (kb.)
2 db
tojás
1/2 ev. kanál
vaj
1 db
borsókonzerv (200 g)
só, bors
búzafinomliszt
tojás panírozáshoz
zsemlemorzsa
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A sonkát kockára vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a sonkát és a leszűrt borsót.
  3. Ráütjük a tojást, majd addig sütjük, amíg a sonkás-borsós „rántotta” el nem készül.
  4. A tojásos keveréket rákanalazzuk a hússzeletekre és becsomagoljuk, ha kell, hústűvel vagy fokpiszkálóval rögzítjük.
  5. A töltött húst bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.
  6. Burgonyapürével, zöldségekkel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása