12 isteni tócsni-variáció

Tócsni főfogásnak? Köretnek? Megtöltve jó szaftos hússal? Fokhagymás tejföllel? Burgonyából? Cukkiniből? Brokkoliból? Szalonnásan? Öreg kifliből? Fokhagymásan? Csirkehúsosan? Sajtosan? Egyszerűen és gyorsan? A válasz minden kérdésre IGEN! Ebben az összeállításban összegyűjtöttük a kipróbált és bevált isteni tócsni recepteket. Korántsem az összeset, mert hát ahány ház, annyi féle tócsni...

Hozzáadta:, 17.9.2017
Kategória: Tippek és trükkök
12 isteni tócsni-variáció

1. Camembertes krumplis tócsni

A klasszikus reszelt burgonya és finom camembert sajt párosításából született meg ez a pompás korong. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni, és még így sem garantált, hogy marad belőle a következő étkezésig.

A recept ITT található

Camembertes krumplis tócsni

 

2. Egyszerű és újszerű tócsni 5 perc alatt

Krumpli, tojás, só és bors. Ennyi kell hozzá, na meg egy kevés olaj a serpenyőbe. Amíg a burgonyát reszeljük, kezdhetjük is hevteni az olajat a serpenyőben, és az előkészítést nem számítva tényleg 5 perc alatt elkészül egy jó nagy adag krumplis tócsni. Sűrű, szaftos húsos raguval töltve, hasábburgonyával nagyon laktató.

A recept ITT található

Egyszerű és újszerű tócsni 5 perc alatt

 

3. Cukkini tócsni tejfölös töltelékkel

Ötletes, falatnyi korongok, középen finom, tejfölös alapú réteggel. Reszelt sajttal, fokhagymával, aprított újhagymával is nagyon finom, a sajt pedig a tejföös réteget is összefogja. Kicsit több idő az elkészítése, de megéri

A recept ITT található

Cukkini tócsni tejfölös töltelékkel

 

4. Brokkoli tócsni

Aki szereti a brokkolit, az biztos elégedett lesz a végeredménnyel. Próbáltam már karfiollal is, és tényleg nagyon finom!

A recept ITT található

Brokkoli tócsni

 

5. Csirketócsni

Az egyik nagy kedvencünk. A csirkemellet jó apróra vágjuk (le is darálhatjuk), kedvünkre beízesítjük, hozzádjuk az apróra vágott hagymát, kötőanyagként pedig a tojást, lisztet és majonézt. Ropogósra sütjük, és élvezzük a finom falatokat.

A recept ITT található

Csirketócsni

 

6. Cukkinis-szalonnás tócsni

Ennél a receptnél nem kell spórolni az ízekkel. Minél füstösebb a szalonna, annál jobb és finomabb. Ha pedig jó zsíros, akár zsírjára piríthatjuk, a megmaradt szalonnát beledolgozzuk a tésztába, és a fennmaradt zsírban megsütjük a tócsnikat.

A recept ITT található

Cukkinis-szalonnás tócsni

Receptgyűjteményünk a következő oldalon folytatódik