Lassan itt a jó idő, tavaszodik, és ezzel együtt pedig egyre több zöldség lesz elérhető. Összeválogattunk 7 pompás tavaszi szendvicskrém receptjét. Remélem, mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet és legfinomabbat. Pirítósra, bagettre, kenyérre, friss zöldségekkel...
Lassan itt a jó idő, tavaszodik, és ezzel együtt pedig egyre több zöldség lesz elérhető. Összeválogattunk 7 pompás tavaszi szendvicskrém receptjét. Remélem, mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet és legfinomabbat. Pirítósra, bagettre, kenyérre, friss zöldségekkel...
1. Túrókrém újhagymával
Szükségünk lesz: túró, őrölt édes fűszerpaprika, só, újhagyma, bors
Elkészítés menete: A túrót egy tálba tesszük. Ha jónak látjuk, egy evőkanál vajat is adhatunk hozzá, és jó alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát (a zöld szárát is). Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is ízesítjük. Alaposan eldolgozzuk, minél simább a krém, annál jobb. Ha kell, akkor egy kevés natúr krémsajttal is változtathatunk az állagán.
2. Sárgarépás-hagymás kence
Szükségünk lesz: 3-4 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 4 ev. kanál majonéz, 1 kv. kanál kristálycukor, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítés menete: A hagymát apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba beletesszük a hagymát és répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a majonézt, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan elkeverjük. Jó étvágyat!
3. Szendvicskrém retekkel
Szükségünk lesz: 1 csokor retek, ízlés szerint só, bors, 1 db kisebb hagyma, 4 ev. kanál tejföl, 1 evőkanál puha vaj, 1 csomag tofu (250 g)
Elkészítés menete: A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt retket, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a lereszelt tofut. Akár füstös, ízesített tofut is használhatunk. Végül hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
4. Krémes tojásos szendvicskrém
Szükségünk lesz: 5 db tojás, 200 g tejföl, 2 kv. kanál mustár, 1 kv. kanál só, bors, 1 db vöröshagyma
Elkészítés menete: tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, majd apróra törjük – egy villa hegyével, de akár le is reszelhetjük. A hagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a tojáshoz. Hozzáadjuk a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.
5. Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém
Szükségünk lesz: 1 db uborka, 100 g lágy túró, 2 gerezd fokhagyma, 2 ev. kanált ejföl, kapor, esetleg más zöldfűszer
Elkészítés menete: Az uburkát megmossuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket (én a friss kaprot választottam), a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a túrót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük. Salátákhoz, sült krumplihoz tálaljuk, de használhatjuk szendvicskrémnek, vagy akár sűrű öntetnek különböző fűszeres húsokhoz.
6. Sajtos-fokhagymás szendvicskrém
Szükségünk lesz: 250 g reszelni való sajt, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 db paprika (piros), 1 kv. kanál ketchup, só, bors, petrezselyemzöld, currypor, majonéz
Elkészítés menete: A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a jó apróra vágott paprikát. Elkeverjük, hozzáadjuk a ketchupot, és annyi majonézt, hogy krémes, egységes kenőkrémet kapjunk. Sózzuk, curryporral ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jó étvágyat!
7. Brokkolis kenő
Szükségünk lesz: 1 db kisebb brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 1 db lilahagyma, túró, görög joghurt, só és bors
Elkészítés menete: A brokkolit rózsáira szedjük, puhára főzzük és a hagymával és fokhagymával együtt leturmixoljuk. Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, sózzuk és borsozzuk. Friss péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak