7 finom tavaszi szendvicskrém

Lassan itt a jó idő, tavaszodik, és ezzel együtt pedig egyre több zöldség lesz elérhető. Összeválogattunk 7 pompás tavaszi szendvicskrém receptjét. Remélem, mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet és legfinomabbat. Pirítósra, bagettre, kenyérre, friss zöldségekkel...

Hozzáadta:, 16.3.2018
Kategória: Tippek és trükkök
Recept 7 finom tavaszi szendvicskrém

1. Túrókrém újhagymával

Szükségünk lesz: túró, őrölt édes fűszerpaprika, só, újhagyma, bors

Elkészítés menete: A túrót egy tálba tesszük. Ha jónak látjuk, egy evőkanál vajat is adhatunk hozzá, és jó alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát (a zöld szárát is). Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is ízesítjük. Alaposan eldolgozzuk, minél simább a krém, annál jobb. Ha kell, akkor egy kevés natúr krémsajttal is változtathatunk az állagán.

Túrókrém újhagymával, lépés 1

 

2. Sárgarépás-hagymás kence

Szükségünk lesz: 3-4 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 4 ev. kanál majonéz, 1 kv. kanál kristálycukor, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés menete: A hagymát apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálba beletesszük a hagymát és répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a majonézt, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan elkeverjük. Jó étvágyat!

Sárgarépás-hagymás kence, lépés 2

  

3. Szendvicskrém retekkel

Szükségünk lesz: 1 csokor retek, ízlés szerint só, bors, 1 db kisebb hagyma, 4 ev. kanál tejföl, 1 evőkanál puha vaj, 1 csomag tofu (250 g)

Elkészítés menete: A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt retket, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a lereszelt tofut. Akár füstös, ízesített tofut is használhatunk. Végül hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.

Szendvicskrém retekkel, lépés 3

 

4. Krémes tojásos szendvicskrém

Szükségünk lesz: 5 db tojás, 200 g tejföl, 2 kv. kanál mustár, 1 kv. kanál só, bors, 1 db vöröshagyma

Elkészítés menete:   tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, majd apróra törjük – egy villa hegyével, de akár le is reszelhetjük. A hagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a tojáshoz. Hozzáadjuk a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és tálaljuk.

Krémes tojásos szendvicskrém, lépés 4

 

5. Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém

Szükségünk lesz: 1 db uborka, 100 g lágy túró, 2 gerezd fokhagyma, 2 ev. kanált ejföl, kapor, esetleg más zöldfűszer

Elkészítés menete:  Az uburkát megmossuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket (én a friss kaprot választottam), a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a túrót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük. Salátákhoz, sült krumplihoz tálaljuk, de használhatjuk szendvicskrémnek, vagy akár sűrű öntetnek különböző fűszeres húsokhoz.

Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém, lépés 5

 

6. Sajtos-fokhagymás szendvicskrém

Szükségünk lesz: 250 g reszelni való sajt, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 db paprika (piros), 1 kv. kanál ketchup, só, bors, petrezselyemzöld, currypor, majonéz

Elkészítés menete: A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a jó apróra vágott paprikát. Elkeverjük, hozzáadjuk a ketchupot, és annyi majonézt, hogy krémes, egységes kenőkrémet kapjunk. Sózzuk, curryporral ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jó étvágyat!

Sajtos-fokhagymás szendvicskrém, lépés 6

 

7. Brokkolis kenő

Szükségünk lesz: 1 db kisebb brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 1 db lilahagyma, túró, görög joghurt, só és bors

Elkészítés menete: A brokkolit rózsáira szedjük, puhára főzzük és a hagymával és fokhagymával együtt leturmixoljuk. Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, sózzuk és borsozzuk. Friss péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!

Brokkolis kenő, lépés 7