Itt a gyümölcsszezon, ami a konyában is rengeteg lehetőséget teremt. Az egyik legegyszerűbb finomság a kevert tésztából készült gyümölcsös desszertek. Az elkészítése nagyon egyszerű, a gyümölcs pedig évszaktól változóan nagyon sok minden lehet.
Itt a gyümölcsszezon, ami a konyában is rengeteg lehetőséget teremt. Az egyik legegyszerűbb finomság a kevert tésztából készült gyümölcsös desszertek. Az elkészítése nagyon egyszerű, a gyümölcs pedig évszaktól változóan nagyon sok minden lehet.
1. Habkönnyű áfonyás szelet
Az egyik vidéki látogatásom során kilátogattunk a helyi piacra, ahol a bolti ár töredékéért sikerült jó minőségű áfonyát vennem. Rögtön a habkönnyű áfonyás szelet jutott az eszembe, és este el is készítettem. A recept egyik kis csavarja, hogy a habtejszínt is beledolgoztam a sütemény tésztájába. A tetejét jó alaposan megszórtam a megtisztított áfonyával, és miután megsült az áfonyás szelet, porcukorral megszórtam. Még melegében felvágtam, és nekiláttunk az édes élvezetnek.
2. Mandarinos kevert sütemény
A puha kevert sütemények tökéletesen illeszkednek minden étkezéshez. Nemcsak a mindennapokat dobják fel, hanem az ünnepségek alkalmával is megállják a helyüket. Igazi csemege a mandarinos kevert sütemény, amihez mandarin konzervet használtam. Ha netán valaki sajnálja kiönteni a levet, akkor azt javaslom, öntse fel tejjel és készítsen sűrű vaníliapudingot vagy vaníliakrémet. Ezzel is meg lehet bolondítani a sütit.
3. Epres kevert süti
Egyszerű, gyümölcsös finomság. Lágy, szaftos tészta ellenállhatatlan eperrel. Szerző: Nada
4. Gyümölcsös kevert süti
Nagyon édes, nagyon gyümölcsös, nagyon puha, nagyon finom! Lényegében leírtam minden olyan tulajdonságát a gyümölcsös kevert szeletnek, amiért imádjuk! Itt a gyümölcsszezon, bátran lehet alkotni, kísérletezni! A szilva és barack mellett erdei gyümölcsöt, meggye, cseresznyét, de akár epret is használhatunk. Sütésre fel!
5. Málnás kevert sütemény
Amíg még tart a nyár, ki kell használni az évszak adta lehetőségeket. Ha szerencsénk van, akkor a málnát még nem mérik aranyáron, és olcsóbban is be lehet szerezni. Ha ez megvan, akkor már készülhet is a finom málnás kevert sütemény. A tésztája ripsz-ropsz elkészül (ha van kézi robotgép, akkor nagyon gyorsan tudunk dolgozni), a többi pedig már csak a sütés és tálalás. Szerző: Triniti
6. Kevert cseresznyés szelet
Itt a nyár, itt vannak a cseresznyés finomságok! A kevert szelet az egyik legegyszerűbb és szerintem legfinomabb is, főleg akkor, ha az ilyen csodálatos cseresznyével a tetején készül. Én a cseresznyét előtte előkészítem, nemcsak megmosom, hanem ki is magozom, de anyukám pl. cseresznyebefőttel készíti, magjával együtt.
7. Tejfölös kevert süti
A tejfölös kevert süti titka, hogy. tésztájába tejfül kerül. Na meg persze az elengedhetetlen gyümölcs a tetejére. Az elkészítése nem bonyolult, talán egy picit időigényes. Én külön készítem el a tojásfehérje habot és a tojássárgás keveréket, majd ezeket egyesítem a sütőporos liszttel együtt. Én így tanultam, nekem így válik be a recept.
8. Gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy még volt alkalmam a vidéki, falusi konyhát nemcsak végig kóstolni, hanem nagymamámtól a jobbnál jobb recepteket megtanulni. Számos kevert sütemény receptjét is kipróbáltam, de a legfinomabb mégis ez a gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján. Szinte mindegy, milyen gyümölcsöt használunk, a végeredmény így is tökéletes. Nagymamám a tojást mindig szétválasztotta, a tojáshabot pedig óvatosan belekeverte a tésztába, ezért én is így jártam el. Megéri! Szerző: Marta
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak