Ebédötletek az egész családnak. A csirke verhetetlen alapanyag, ha pedig megtanuljuk elkészíteni, nyert ügyünk van.
Ebédötletek az egész családnak. A csirke verhetetlen alapanyag, ha pedig megtanuljuk elkészíteni, nyert ügyünk van.
1. Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Egyszerű, mégis pompás főétel, gyorsan, kevés energiaráfordítással. A pác nem nagy kunszt, csupán pár pillanat alatt elkeverjük, megkenjük vele a csirkecombot, a husit még pirospaprikával megszórjuk, ezután készre sütjük. Én pikáns, csípős paprikát használtam, és természetesen szinte bármilyen csirkés fűszerkeveréket használhatunk. A mézes csirkecombot újhagymás burgonyapürével tálaltam, és hozzá még egy kis tojástekercs is készült – maradék tojásból.
2. „Lusta” tepsis csirkecomb
Egyszerű étel a mindennapokra. Egy tepsiben köret és főétel, mindez kevés energiával, ízletesen és gyorsan. Ideális megoldás hétköznapi vacsorának, és amíg a csirkecomb a körettel együtt a sütőben készül, a családdal is tudunk foglalkozni (vagy bármi mással, amire szükség van). Mi szeretjük a pikáns ízeket, ezért eléggé pikáns és csípős fűszerkeverékkel szoktam a csirkecombot ízesíteni. Természetesen ha nincs alaplé, akkor azt húsleveskockával és sima csapvízzel is helyettesíthetjük.
3. Töltött csirkecomb filé - fotókkal
Igazi ünnepi ebéd, amit a család imádni fog. Köretnek burgonyát választottam, de salátával vagy rizzsel is tökéletes. Szerző: Izabelka
4. Csirkecomb zöldséges ágyon
Ha egyetlen serpenyőben, sütőtálban készül el a vacsora vagy ebéd, akkor az nekem nagy segítség! Ennél a receptnél egész egyszerűen felkockáztam a zöldségeket, rizzsel elkevertem, rátettem a fűszerezett csirkecombokat és nemes egyszerűséggel készre sütöttem. Hogy a csirkecomb szép színt kapjon, a sütés előtt vajat is tettem rá.
5. Sült csirkecomb káposztaágyon, egyetlen serpenyőben
Szerintem az egyik legegyszerűbb módja a csirkecomb elkészítésének. Gyors ebéd vagy vacsora, fő fogás és köret is egyben. Bár a köret nem mindennapi, ez a káposzta szerintem megér egy próbát. Szerző: Jaja
6. Sült csirkecomb hagyma- és fokhagymaágyon
Nem kell semmi újra gondolni, csupán egy remek ötletre, amivel a csirkecombokat fel tudjuk dobni. Az egyik kedvencem a zöldségágyon sült csirkecomb, a zöldségágyat pedig semmi más nem alkotta, mint vöröshagyma és fokhagyma. A csirkecomb sütési ideje sincs kőbe vésve, én kb. 1 órát szoktam sütni, fél órát alacsonyabb hőfokon, fél órát pedig magasabban. Az utolsó 15 percben őrölt pirospaprika és olaj keverékével kenem meg, ettől lesz a bőr igazán szép és ropogós.
7. Töltött csirke másképp
Nem mindig marad sok idő a sütésre, főzésre, ezért érdemes olyan recepteket keresni, amelyek nem időigényesek. Éppen ezért hálás feladat a töltött csirke. Esetemben azért van egy kis csavar a történetben, mert a csirkét nem klasszikus módon készítettem el, hanem miután megtöltöttem, mint a húslevest, megfőztem. Csak ezután került a csirke a tepsibe, egy adag burgonyával – így a köret és főétel is egy tepsiben készült el. Szerző: Milka
8. Füstölt sajtos csirkeszelet tejszínes-zöldséges burgonyával
Kiváló tipp a tartalmas, ízes ételhez vacsorára, ebédre. Szerintem a füstölt sajtos csirkeszelet tejszínes-zöldséges burgonyával vasárnapi ebédnek is megállja a helyét. Mint sok más ételnél, a fűszerezést itt is mi választjuk meg. Az én választásom többek között a grill fűszerkeverékre esett. A tejszíntől a burgonya igazán lágy, a zöldséges-tejszínes burgonyaköret pedig tökéletesen illik a húshoz. Szerző: Danka
9. Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel
A tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept, amit valaha készítettem. Csak csirke, fűszer, burgonya és zöldség (ami ráadásul a köret is), egy sütő, na meg egy tepsi, amibe az összes hozzávalót beletesszük. Én a tepsis csirkét előző napi húslevessel öntöttem fel, de ha nincs, akkor megteszi a húsleveskocka vízben feloldva. Nagyszerű, gyors ebéd vagy vacsora, nemcsak a hétköznapokra.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak