A 22 legkedveltebb és legjobb recept csirkehússal

A 22 legkedveltebb és legjobb recept csirkehússal
KÜLDÖTT KÉPEK

A csirke nagyon hálás alapanyag. Gyorsan elkészül, a klasszikus sült csirke mellett pedig számos egyéb olyan megoldás is létezik, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt öröm lehet. Mi egy gyűjteményben szedtük össze a számunkra legjobbnak és legkedvesebbnek ítélt csirkés recepteket.

KÜLDÖTT KÉPEK

1. Kefires-fokhagymás pácolt csirke

Aki szereti a fokhagymát, annak biztosan tetszeni fog ez a kefires-fokhagymás pácolt csirke. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, kell hozzá csirkemell, kefir, fokhagyma, és az elengedhetetlen fűszerek: a só és a bors. Lényegében a csirkét csak fel kell vágni, meg kell fűszerezni, pár órára beletenni a pácba, majd megsütni. A végeredmény egy pompás, omlós, fokhagymás csirkemell.

A recept ITT található

2. Csirkemell savanyú káposztás salátával és gnocchival

A csirkemell savanyú káposztás salátával és gnocchival a hétköznapi ételek ötvözésének nagyszerű módja. Az egészséges csirkemell és a vitamindús savanyú káposzta így is finom, de a burgonyás gnocchival igazán különleges ízvilágot kapunk. Ha netán a káposzta túl savanyú, akkor nyugodtan mossuk meg párszor, és így készítsük el.

A recept ITT található

3. Csőben sült tészta (gnocchi) csirkehússal és laskagombával

A gnocchi a gyerekek egyik nagy kedvence, főleg, ha még csirkehús is van hozzá. A tészta, hús, laskagomba és curry tejszínes keveréke levette a családot a lábáról. Nem kétséges, hogy nem először tálaltam nekik ezt a vacsorát, a csőben sült tészta (gnocchi) csirkehússal és laskagombával szinte kéthetente az asztalra kerül közkívánatra.

A recept ITT található

4. Csirkegolyók tejszínes mártásban

A csirkegolyók tejszínes mártásban nagyon egyszerű, gyors és finom egytálétel. Nem kell hozzá sok hozzávaló, talán a legtöbb időt a csirkemell ledarálása vagy apróra vágása veszi igénybe. Alternatíva lehet a darált pulykahús. Köretnek burgonya tálalható, bármilyen módon elkészítve. Jó étvágyat!

A recept ITT található

5. Vajon sült csirke krumplival és hagymával

A vajon sült csirke krumplival és hagymával nálunk egy klasszikus étel, amit örömmel készítek, és a család is nagy örömmel fogyasztja. Mivel számos emlék fűz hozzá, talán kissé elfogult a kijelentésem, hogy ez a világ legjobb étele, de nálunk ez egy igazi csemege, ráadásul egyszerű az elkészítése, és nem kell órákat a főzéssel pepecselnem. Csak összerakom, beleteszem egy tepsibe és megsütőm. A végeredmény pedig magáért beszél, egy hagyományos, mégis kivételes és finom vajon sült csirke, ahogy gyerekkoromban készítette anyukám.

A recept ITT található

6. Sonkába göngyölt csirkerolád tojásos töltelékkel

Éppen kreatív kedvemben voltam, kinyitottam a hűtős és úgy döntöttem, ma valami különlegeset (nekem és a családom számára, mások lehet, hogy többet készítenek hasonló roládot) készítek. Volt otthon két csomag csirkemell, majd kinyitottam a hűtőt, és amit ott találtam, azokból született meg a sonkás göngyölt csirkerolád tojásos töltelékkel. Ha netán kevés az idő, vagy egyszerűen nincs kedvünk húst darálni, akkor a csirkemell helyett akár darált pulykahús is használható. Nekünk nagyon bejött ez a rolád, és nagyon könnyű és finom ízvilágot kaptunk a tojásnak köszönhetően.

A recept ITT található

7. Csirkemell ecetes pácban, burgonyapürével

Aki szereti a karakteres ízeket, elsősorban annak ajánlom figyelmébe a csirkemellet ecetes pácban, burgonyapürében. Ha valakinek az ecet túl erős és karakteres lenne, akkor nyugodtan használhat akár citromlevet, vagy ecet és fehérbor keverékét. A pácban érlelt hús kisütve a folyékony tésztapanírban nagyon laktató étel, krumplipürével és paradicsomos salátával pedig egyenesen verhetetlen.

A recept ITT található

8. Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska

A csirkével és sajttal töltött szalonnás táska csupán a véletlennek köszönhető, hogy megszületett a konyhámban. Az egyik este kinyitottam a hűtőt, megtaláltam a csirkét, valahol hátul pedig a szalonnát és a sajtot. Egy kicsit utánanéztem a lehetőségeknek és elkészült a fogás. A hús finom, puha és szaftos lett, nem száradt ki, belül pedig a finom és nyúlós sajt tette tökéletessé. Burgonyapürével tálaltam, amit egy kis tejszínnel lágyítottam. Igazi csemege, aktató ebéd vagy vacsora az egész családnak.

A recept ITT található

9. Szalonnába göngyölt töltött csirkemell paradicsommal

Kiadós, tartalmas főétel, tele ízzel és zamattal. A szalonnába göngyölt töltött csirkemell paradicsommal alapját a csirkemell adja. Klasszikusan sózzuk és borsozzuk, viszont a töltelék kellően pikáns és ízes ahhoz, hogy megbolondítsa a fogást. A pirított szalonna sósságát és füstösségét a pirított gomba nagyon jól hangsúlyozza, a parmez pedig tovább gazdagítja az ízvilágot. Paradicsommal együtt sütve, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora.

A recept ITT található

10. Zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben

Az egész napos munka után jól esik, ha az előre előkészített alapanyagot csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A zöldséges sült csirke, egyetlen tepsiben tipikusan ilyen étel. A csirkét mindig előző nap pácolom be, majd másnap feldarabolom a zöldségeket, a finom husira szórom és csak berakom a sütőbe. A csirke egy óra alatt, lefedve szépen megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, megforgatom, a csirkecombokat felülre teszem a zöldségekre, és fél óra alatt szépen ropogósra pirul. Általában vacsorának készítem, és mivel sokat nem kell vele aznap foglalkozni, jut időm a főzésen kívül másra is.

A recept ITT található

11. Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád

A töltött húsok készítése igazán hálás feladat, mert rengeteg féle húsból, és főleg nagyon változatosan lehet őket elkészíteni. A mostani vacsora választásom a csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkeroládra esett. Az elkészítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik, talán az egyetlen kisebb nehézséget maga a felgöngyölés jelentette, de kis ügyességgel ez is megoldható. Én a májat jó kicsire vágtam, és ezzel töltöttem meg a csirkemellet, de akár egészben is beletölthető a hagymás sült máj. Ki hogy szereti és mire van gusztusa. A lényeg, hogy nagy sikert arattam vele, az egész családnak ízlett.

A recept ITT található

12. Sonkás-krémsajtos csirkenyárs

A nyársra húzott húsok és zöldségek elsősorban a nyár elengedhetetlen kellékei, de nyári időszak hiányában serpenyőben vagy sütőben is el lehet őket készíteni. A sonkás-sajtos csirkenyárs erre egy tökéletes példa. Az elkészítése nagyon egyszerű, és mivel a csirke elég gyorsan megpuhul és átsül, nem sok időt vesz igénybe. Én ezt a fogást salátával és tejfölös-fokhagymás, esetleg csípős mártogatóval kínálom. A fűszerezést nem vittem túlzásba, só, bors, krémsajt és sonka, de ha más ízvilágra vágyunk, akkor bőven használható más fűszer is, a sonkát pedig akár füstölt sonkával és szalonnával is helyettesíthetjük.

A recept ITT található

13. Töltött csirkebatyuk

Szeretem a töltött húsokat, legyen az csirke, marha, pulyka vagy sertés. Mindegyiknek megvan a maga kellemes íze és aromája, amit a töltelékekkel, kis trükkökkel még finomabbá lehet varázsolni. Ezeknél a töltött csirkebatyunál a töltelékbe paprika, hagyma, reszelt sajt és tömlős sajt került. A csirkehús így belül is szaftos és puha maradt. Kívülről szalonnával csomagoltam be, amitől pedig még pompásabb, még ellenállhatatlanabb lett. Szerző: Blazena

A recept ITT található

14. Pikáns mézes csirkeszárnyak

A „cuppogós”, szószban tocsogós ételeknek megvan a maga varázsa. Főleg akkor, ha jó pikáns, fűszeres, szinte különleges. Talán ezért is szereti annyira a család a pikáns mézes csirkeszárnyakat. Ez az étel tényleg összehozza a családot: körbeüljük az asztalt, beszélgetünk, közben maszatosan falatozzuk a csirkeszárnyakat. Ez baráti társaságban is tökéletesen beválik. Remélem, a recept elnyeri az ízléseteket, és ti is kipróbáljátok.

A recept ITT található

15. Sonkás-sajtos csirketorta

Megszokott ízek egy kicsit eltérő köntösben. Nálunk a gyerekek egyenesem imádják a sonkás-sajtos csirketortát, és amikor először készítettem, el sem hitték, hogy ez a torta tényleg csirkéből, sonkából és sajtból készült. A tojáshoz tejfölt adtam, és ebbe forgattam bele a csirkemellet. A húst sóztam és borsoztam, de ízlés szerinti fűszerekkel is feldobhatjuk. A maradék tojást egyszerűen a tetejére öntöttem, majd az egészet készre sütöttem.

A recept ITT található

16. Csirketallérok sajtos tésztában

A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.

A recept ITT található

17. Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz

Igazi krémes mártás csirkemell darabokkal, ami kiválóan illik tésztafélékhez. Ráadásul az elkészítése is végtelenül egyszerű és nagyon gyors! A csirkét csak megmossuk felszeleteljük, fűszerezzük, pirítjuk, krémsajttal és zöldségekkel együtt pároljuk, kis levessel és tejjel felöntjük, puhára főzzük, és már kész is. Amíg a mártás készülődik, az utolsó pár percben a tésztát is megfőzhetjük (esetleg rizst), majd tálaljuk.

A recept ITT található

18. Sajtos-tojásos csirketorta

Akár a mindennapokat is fel lehet dobni a megszokottól eltérő, mégis agyon egyszerű fogásokkal. Egyik személyes kedvencem a sajtos-tojásos csirketorta. Gyorsan elkészíthető, a fűszerezése csak rajtunk múlik, és szinte számtalan variációban meg tudjuk csinálni. Én fűszerezésnek most csak a sót és borsot választotta, és miután elkészült a „tortatészta”, tetejét vékonyra szeletelt cukkinivel és sajttal díszítettem. Az elkészült torta nem volt száraz, a hús kellően szaftos maradt, remek fogás.

A recept ITT található

19. Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Az örök klasszikusok a legjobbak! A rántott hússal bármikor le lehet venni a lábamról. Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és mindig segítettem anyunak elkészíteni. Az elején még csak a panírozásban, ahogy nagyobb lettem, már a klopfolásban, végül pedig a sütésben is. Szerencsére gyerekeim is nagyon szeretik, ezért nem kérdés, hogy sokat készítem. Kicsit a saját szájunk ízélre módosítottam, ezért a csirkét fokhagymaporral is megszórom, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot is teszek. Szerző: Danka

A recept ITT található

20. Nyársra tűzött csirketekercs

A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

A recept ITT található

21. Joghurtos csirkemell

Egyszerű és nagyszerű vacsora, pár hozzávalóból. Én a csirkemellet már előző nap este bepácolom. Minél többet pihen, annál finomabb, és a finom fűszerek annál jobban átjárják a husit. A joghurt mellett nem hiányozhat a friss kapor, az újhagyma, na meg a fokhagyma. Ízlés szerint még só és bors. A pácolást követően nem marad más hátra, mint készre főzni.

A recept ITT található

22. Csirkemellel töltött cukkinitekercs

Kiváló előétel, de fő fogásnak is bátran megállja a helyét. A cukkinitekercset vékonyra vágott, ízes csirkemell szeletekkel gazdagítottam, a többi pedig már csak ráadás. Ízlés szerint kerülhet rá pl. reszelt sajt, ketchup, friss bazsalikomlevél. A csirkemell ízesítése is csak rajtunk múlik, én a klasszikus só, bors, fokhagyma kombónál maradtam.

A recept ITT található

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás