A legegyszerűbb és legjobb karamellás krém pár perc alatt

A torta- és süteménykrémek elkészítése akár rémálom is lehet, még a tapasztalt szakácsok és háziasszonyok számára is. Hideg, lágy, krémes, csomómentes és finom kell, hogy legyen egyszerre. Próbálja ki ezt az univerzális, sűrített tejből és vajból készült krémet. Süteményekhez kitűnő, olyan még nem volt, hogy valakinek nem sikerült.

Hozzáadta:Viki78, 5.10.2016
Kategória: Tippek és trükkök
A legegyszerűbb és legjobb karamellás krém pár perc alatt

Azt az univerzális krémet nemcsak mézes szeletekhez, édes rudacskák töltéséhez és süteményekhez lehet használni…

Csupán 2 alapanyagra van szükségünk:

⇒ 1 konzerv (karamellizált) sűrített tej

⇒ 300 g vaj

                                                                                                                                                                     

Az elkészítés menete:

  1. Ha sima, nem karamellizált sűrített tej van otthon, akkor azt először meg kell főzni. Egy edénybe vizet öntünk, beletesszük az egész konzervet (a konzervet lepje el a víz), és 3 órán át főzzük (néha leellenőrizzük, hogy a víz elegendő legyen, a konzervet pedig félóránként megforgatjuk). Miután megfőtt, a konzervet teljesen kihűtjük. A boltban már kapható karamellizált sűrített tej is (tejkaramell), így ez a lépés akár el is hagyható.
  2. A vajat kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre melegszik (ha sietős a dolgunk, akkor mikrózhatjuk is), és kézi robotgéppel habosra verjük. Alacsony fokozaton dolgozunk, és folyamatosan hozzáadagoljuk a sűrített tejet. Gyors keverés mellett előfordulhat, hogy a vaj a sűrített tejjel kicsapódik és csomós lesz.
  3. A kész krémet 30 percre hűtőszekrénybe tesszük és már használhatjuk is a süteményekhez, tortákhoz.

 

Forrás: Zhenskiy-sait