Ha már ezernyi csokoládéöntet receptet kipróbált, de mindegyik töredezett, és ha megkötött, fénytelen és matt volt? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálja ezt a 2 receptet luxus minőségű csokoládéöntethez. Az eredmény gyönyörűen fényes és még vágás közben sem töredező csokoládés réteg lesz.
Ha már ezernyi csokoládéöntet receptet kipróbált, de mindegyik töredezett, és ha megkötött, fénytelen és matt volt? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálja ezt a 2 receptet luxus minőségű csokoládéöntethez. Az eredmény gyönyörűen fényes és még vágás közben sem töredező csokoládés réteg lesz.
1. recept:
Szükségünk lesz: 1 kávéskanál kristálycukorra, 2 evőkanál tejre, 4 evőkanál kakaóra, 50 g vajra
A vajat alacsony lángon felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejben feloldott cukrot és kakaót. A keveréket felforraljuk és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon 1-2 percet főzzük. Ezután levesszük a lángról, hagyjuk kicsit lehűlni és már kenhetjük is a süteményt.
2. recept:
Szükségünk lesz: 5 evőkanál tejre, 50 g vajra, 8 evőkanál kristálycukorra, 5 evőkanál kakaóra, 1 kávéskanál búza finomlisztre
A tejet, kakaót és cukrot összekeverjük és felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat és azt is feloldjuk a tejben. A tejes oldatot folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Vigyázunk, hogy a tej csomómentes legyen. Az öntetet kicsit kihűtjük és már díszíthetünk is.
Forrás: Coocoobook
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak