TopReceptek.hu Tippek és trükkök Hogyan szabaduljunk meg a vízkőtől vegyszer nélkül
Hogyan szabaduljunk meg a vízkőtől vegyszer nélkül
Recept Hogyan szabaduljunk meg a vízkőtől vegyszer nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.10.2016

Hogyan szabaduljunk meg a vízkőtől vegyszer nélkül

Folyamatosan harcol a vízkővel? Próbálja ki ezt a szuper trükköt a vízkő eltávolítására, amit nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában, sőt, akár a vasalónál is használhat.

Ha a víz kemény, akkor számolni kell azzal, hogy a vízkő le fog rakódni a mosdóban, vasalóban, kávéfőzőben, vízforralóban, és más, vízzel érintkező eszközökben…

 SZÜKSÉG LESZ:

A vízkőeltávolításra VÍZRE és ECETRE lesz szükség. A víz és ecet helyes aránya 1:1-hez.

Ha nincs otthon ecet, akkor kiváló alternatíva a citromsav, ami szinte minden drogériában és háztartási boltban kapható. Ha netán nincs kéznél citromsav, akkor citromlevet vagy egy alma héja is használható (az alma héjával a vízkővel szennyezett felületet átdörzsöljük. Kiterjedt szennyeződés esetén az egész felületre rárakjuk az almahéjat, étkezési fóliával befedjük és hagyjuk az almahéjat).

Recept elkészítése Hogyan szabaduljunk meg a vízkőtől vegyszer nélkül, lépés 1

TISZTÍTÁS MENETE:

* Hogyan távolítsuk el a vízkövet a vízforralóból, kávéfőzőből, mosdóról és más háztartási eszközökről/eszközökből?

Legjobb, ha az ecetes-vizes oldatot este elkészítjük, és még este ráöntjük a vízköves felületre / beleöntjük a vízköves háztartási eszközbe. Másnap reggel a felületet tiszta pamut törlőkendővel áttöröljük és a vízkő már el is tűnt. A vízforralóba és kávéfőzőbe vizet öntünk, bekapcsoljuk és ezzel a módszerrel távolítjuk el az ecetet. Szükség esetén a vízforralót / kávéfőzőt még párszor vízzel átöblítjük. Ha még marad bennük vízkő, akkor az ecetes mosást addig ismételjük, míg a vízkő el nem tűnik.

* Hogyan távolítsuk el a vízkövet a mosógépből?

Hogy meggátoljuk a vízkő képződését és eltávolítsuk a már meglévő vízkövet, egy kendőt víz – ecet – citromsav (arány 1 : 1 : 1) oldatba áztatunk, betesszük a mosógépbe és bekapcsoljuk. Ezt 2-3 havonta megismételjük.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása