TopReceptek.hu Tippek és trükkök Hogyan tisztítsuk meg olcsón és hatásosan a konyhai mosogatót
Hogyan tisztítsuk meg olcsón és hatásosan a konyhai mosogatót
Recept Hogyan tisztítsuk meg olcsón és hatásosan a konyhai mosogatót
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2016

Hogyan tisztítsuk meg olcsón és hatásosan a konyhai mosogatót

A konyhai mosogatók sokszor hemzsegnek a baktériumoktól és mikróbáltól annak ellenére, hogy rendszeresen takarítjuk. Mivel sokat mosogatunk, nem meglepő, hogy minden mosogatás alkalmával érintkezünk ezekkel a kórokozókkal. De valljuk be őszintén: nincs kedvünk minden mosogatás után tökéletesen elmosni a mosogatót.

A bevásárlóközpontok rengeteg tisztítószert kínálnak, de az esetek többségében feleslegesen drágák, ráadásul nemcsak a környezetet szennyezik, hanem ránk nézve is ártalmasak. Szárítják a kezet, ártalmasak a körmökre, akár allergiás reakciót is kiválthatnak.

Sokszor elfeledkezünk arról, hogy hatékony tisztítószereket otthon is összeállíthatunk, és nem kell érte vagyonokat kifizetni a boltokban. Ráadásul sokkal hatékonyabbak, mint az boltban kaphatóak.

A házi tisztítószerek használata után a konyhai mosogató nemcsak csillogni fog, hanem tiszta és kórokozómentes is. Ehhez szüksége lesz:

  • háztartási szódabikarbónára
  • bolti citromsavra (kristályos állagú)
  • forró vízre
  • szivacsra
  1. A mosogatót a forró vízzel leöntjük és megszórjuk a citromsavval. Ezután rászórjuk a szódabikarbónát és 10-15 percig hatni hagyjuk. A mosogatóban a reakciónak köszönhetően fehér habnak kell képződnie.
  2. 15 perc elteltével a mosogatót szivaccsal és meleg vízzel lemossuk.
  3. A mosás után rögtön látható, hogy a mosogató fényesebb, mint mosás előtt, ráadásul eltávolodtak a vízkőlerakások és a foltok is. Egy száraz pamutronggyal a mosogatót szárazra töröljük.

 

Forrás: neum-bih

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása