A legjobb karácsonyi dió recepteket gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben. Mindegyik finom, mindegyik különleges, mindegyiket érdemes kipróbálni. Számomra karácsony nem telhet el karácsonyi dió nélkül. Ezekben a finomságokban nemcsak a tészta a fontos, hanem az a töltelék is, amivel ezeket a kis falatokat összetapasztjuk.
A legjobb karácsonyi dió recepteket gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben. Mindegyik finom, mindegyik különleges, mindegyiket érdemes kipróbálni. Számomra karácsony nem telhet el karácsonyi dió nélkül. Ezekben a finomságokban nemcsak a tészta a fontos, hanem az a töltelék is, amivel ezeket a kis falatokat összetapasztjuk.
1. Kakaós diósütemény karamellás krémmel
Igen, ki kellett próbálnom néhány karácsonyi receptet. Lassan itt az ünnepi hangulat, és én is próbálok készülni. A legutóbbi választásom a kakaós diósüteményre esett. Imádom ezt az édességet, ráadásul örülök, ha használhatóm a dió alakú sütőformácskáimat. A krém végtelenül egyszerű: karamellás sűrített tejet kevertem el vajjal, majd ezzel töltöttem meg a diós falatkákat. Szerző: Ivana
2. Karamellkrémmel töltött, porcukorral megszórt karácsonyi dió
Töltött karácsonyi dió a család örömére. Ha az ünnepek előtt készítem, akkor bizony ünnepekre nem marad. Szerző Karambola
3. Kávés-kakaós krémmel töltött dió
A finom falat mindig finom falat, nem kell ahhoz ünnep, hogy elkészítsük. Pontosan ilyen édesség a kávés-kakaós krémmel töltött dió is. Az év minden napján finom, és az év minden napján jól esik. Ezért is készítem gyakrabban, és lehetőleg jó nagy adagot. Ha időm és kedvem engedi, akkor több féle krémmel is készítem: nemcsak ezzel a pompás kávés-kakaóssal, hanem vaníliással, kókuszossal, vagy éppen csokoládéssal.
4. Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió
A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió remek választás az ünnepekre. Nemcsak a tésztája pompás, hanem a kevés rummal ízesített vaníliás krém is hozzájárul a fantasztikus ízvilághoz. Nagyon jól mutat, ahogy ezek a töltött diók egymás hegyén-hátán sorakoznak a tányéron, és garantált, hogy nagyon gyorsan elfogynak. Felét porcukorral megszórva tálalom, szerintem így jobban mutat. Egy csésze kávé mellé, vagy akár egy bögre forró kakaóval verhetetlen!
5. Vaníliakrémmel töltött dió
Igaz klasszikus karácsonyi desszert. Diós tészta a megszokott dióformákban, lágy vaníliakrémmel összetapasztva. Ez a sütemény nagyon jól mutat a süteményes tálon, főleg pár igazi dióval és dióbéllel együtt. Bátran ajánlom mindenkinek, szemnek és szájnak is egyaránt öröm ez a finomság. A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió biztosan hozzájárul az ünnepi hangulathoz.
6. Töltött dió
Pici inspiráció az ünnepekre. Szerző: Romca
7. Karácsonyi diósütemény karamellkrémmel
Akár a medvetalp sütemény, a karácsonyi diósütemény karamellkrémmel is az ünnepi süteményes asztal és süteménykínálat része. A finom kakaós tészta karamellkrémmel töltve, meghintve porcukorral a családot már évek óta leveszi a lábról. Nem csodálom, már generációk óta ez az egyik legkedvesebb karácsonyi sütemény. További előnye, hogy szinte bármilyen krémmel tölthető, és bárkinek kedveskedhetünk ezekkel az édes falatokkal.
8. Diós golyók
Az édes karácsonyi golyóknak számos verzióját ismerjük. Talán csak annyi a közös bennük, hogy golyó alakúra formázzuk, a massza már lehet szinte bármilyen. A mostani masszába darált dió, piskóta, csokoládé, habtejszín és diólikőr is került. A kész golyókat darált dióba forgattam, és hogy még szebb legyen, olvasztott csokoládéba mártottam. Mint minden receptnél, itt is tudunk számos dolgon változtatni, pl. fehér csokoládéba mártogatjuk, vagy dió helyett kókuszreszelékbe forgatjuk. Szerző: Luckazubata
9. Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió
A porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió egy elengedhetetlen kelléke az ünnepi süteménykínálatnak. A finom és puha tészta mennyei az édes tojáskrémmel. Nem csoda, hogy ez a recept már évek óta minden karácsony alkalmával elkészül, és biztos vagyok benne, hogy ez továbbra is így marad. Szerencsére manapság a formát sem túlságosan bonyolult beszerezni, a recept pedig szintén egyszerű, talán a legtöbb időt a dióformák beolajozása és a kész diók megtöltése veszi igénybe.
10. Karácsonyi dió
A karácsonyi diókat egy kis ügyességgel és türelemmel gyorsan el tudjuk készíteni. A linzer tésztával megtöltjük a dió formákat, megsütjük, megtöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Ha tovább szeretnénk díszíteni, akkor a csokoládét egy kevés kókuszreszelékkel vagy porcukorral is megszórhatjuk. Ha kicsivel több időnk van, akkor fehér csokoládés öntetet is készíthetünk. Szerző: Adddy
11. Karácsonyi „csodadió”
A karácsonyi „csodadió” mesékről kapta a nevét. Otthon azt a három diót szimbolizálja, amiből a legkiseb fiúnak juhok, marhák és egy szép feleség jött elő, vagy éppen a népmesékben szereplő Hamupipőkét, aki szintén csodára lelt a diók feltörésével. A kis édességek csodásan finomak, a gyerekek nagyon szeretik, és megéri az a türelem és munka, ami kell az elkészítésükhöz. A kis diókba apró meglepetéseket is kerülhetnek – kis ehető gyöngyök, csokoládé, ki mit szeret.
12. Karácsonyi töltött dió
A dió süteményes forma nagy segítség tud lenni karácsony alkalmával. Ha szeretjük az édes krémmel töltött karácsonyi töltött diót, akkor érdemes beszerezni ezeket a kis segédeszközöket, minél többet. A formákat nem kell olajjal vagy vajjal kikenni, a sima állagúra dolgozott tésztát egész egyszerűen beletöltjük. Miután megsült, megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk, porcukorba forgatjuk. Szerző: Akeber
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak