TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Valami klasszikusra ebédre vagy vacsorára? Ez a gyűjtemény visszarepít a gyerekkorba
Valami klasszikusra ebédre vagy vacsorára? Ez a gyűjtemény visszarepít a gyerekkorba
Recept Valami klasszikusra ebédre vagy vacsorára? Ez a gyűjtemény visszarepít a gyerekkorba
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.3.2023

Valami klasszikusra ebédre vagy vacsorára? Ez a gyűjtemény visszarepít a gyerekkorba

Ezek a finomságok a gyerekkor nagy slágerei voltak. Na jó, előfordulhat, hogy gyerekként nem annyira szerettük őket, de azóta ez változhatott. Finom levesek, egytálételek, klasszikus finomságok.

Sdílet na Facebooku

1. Kaporszósz

A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.

A recept ITT található

Recept Kaporszósz

2. Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban

A recept már gyerekkoromban is nagyon népszerű volt. Nem tudom, ki és mikor találta ki, de nálunk legalább 50 éve a család kedvence. Szerző: Mineralka

A recept ITT található

Recept Klasszikus töltött paprika, az otthoni tradíciók szerint, paradicsomos mártásban

3. A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas

A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas titka abban rejlik, hogy minden egyszerre, egy tepsiben készül. Miután a húst felszeleteltük, fűszereztük, hozzáadtuk a gyökérzöldségeket, a citromot és a fűszereket, az egészet nemes egyszerűséggel megsütjük. Ezután a húst félretesszük, a maradék zöldséges masszát leturmixoljuk, főzőtejszínnel, citrommal ízesítjük, és már el is készült. Házi knédlivel vagy zsemlegombóccal tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele.

A recept ITT található

Recept A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas

4. Halhatatlan paradicsomos húsgolyó recept – akár a régi időkben.

A paradicsomos húsgolyót a régiek „szoci” ételnek hívják, de szerintem a mai világban is bőven megállja a helyét. Érdemes előszedni a régi recepteket, kicsit leporolni, majd elkészíteni.

A recept ITT található

Halhatatlan paradicsomos húsgolyó recept – akár a régi időkben.

5. Mákos nudli (burgonyás tésztából)

Öreg, klasszikus étel, ami tényleg nagyon gyorsan elkészül. A burgonyás tésztával könnyű dolgozni, egyszerűen meg tudjuk formázni a nudlikat. A burgonyát általában már előző nap megfőzöm, magát a tésztát pedig másnap készítem el. Mák helyett akár dióval is megszórhatjuk, mindenki olyan feltétet választ, amit szeret. Én maradtam a jól bevált mák, porcukor és olvasztott vaj hármasánál. Szerző: Rebeka

A recept ITT található

Recept Mákos nudli (burgonyás tésztából)

6. Házi gőzgombóc

A gőzgombóc nemcsak az iskolai menzát juttatja eszembe, hanem bizony drága és imádott nagymamáimat is. Ha gőzgombócot kértem tőlük, akkor mindig egy hatalmas adaggal készültek, és bevallom, jó sokat el tudtam pusztítani ezekből a finomságokból. Szinte bármilyen lekvárral tökéletes, és legjobban a vajjal meglocsolt, kakaóval és porcukorral megszórt változatot szeretem. Azóta én is készítem a gyermekeimnek, és itt sem kell elaprózni a mennyiséget: 1 kg tésztából kb. 36 gombóc jön ki. A párolást egyszerre 3 edényben csinálom: 2 pároló betét segítségével, és egy adagot pedig egy magasabb falú, teflonnal bevont serpenyőben.

A recept ITT található

Recept Házi gőzgombóc

7. Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

Minden salátának megvan a maga sajátos ízvilága, és ahány ember, annyi féle íz és tartalom. Én általában két-három féle salátát szoktam az ünnepek alkalmával készíteni, amiből az egyik a tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül. Mivel a családban akad olyan, aki nem szereti a nyers hagymát, ez a változat neki is tökéletesen megfelel. Ízesítésnek majonézt, joghurtot, sót, borsot és a csemegeuborka levét használom. Se citromlé, se ecet, se cukor.

A recept ITT található

Recept Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

8. Sörös-szaftos sertés

Az egyik legfinomabb, amit valaha ettem! Szeretem a pörköltet, szerintem nagyon jól készítem, de ez a sörös-szaftos sertéshús valami isteni! A finom, liszttel bevont és lepirított sertéshúst természetesen sok hagymával készítem, de a klasszikus fűszerek és hozzávalók mellett a sör is főszerepet kap. A husit pedig legalább három órát főzzük, így van elég ideje megpuhulni és magába szívni az ízeket. Szerző: Danka

A recept ITT található

Recept Sörös-szaftos sertés

9. Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

A loksa, vagyis a lepénykenyér burgonyás tésztából tényleg zseniális találmány. Önmagában is fantasztikusan finom, de akár amolyan tartalmas sós palacsintaalapnak is használható. Kiváló hozzá a csirkemájas töltelék, jó sűrűn, de akár szaftos húsokkal is megtölthető. Egyik kedvenc töltelékem a pikáns chillis csirkemell loksába töltve, félbe hajtva, jó vastagon megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal.

A recept ITT található

Recept Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

10. Nagymama buktája

Nagymamám szerint a legjobb buktához nem kell más, mint egy jó nagy adag rendes élesztős tészta (ugyanis keveset szerinte nem érdemes csinálni), finom töltelékek, egy kis türelem, na meg egy jól működő sütő. Szerencsére ezeket a tanácsokat megfogadtam, és sikerült elsajátítanom nagymamám buktájának receptjét. Lekváros és túrós töltelékkel töltöttem a kelt tésztából készült kis négyzeteket, a végeredmény pedig pompás lett. Nem kellett sokat várni, és a tepsi tartalma eltűnt.

A recept ITT található

Recept Nagymama buktája

11. Finom sertéskaraj szelet burgonyasalátával

Ha hétvége, akkor valami finom husi, néha a lehető legklasszikusabb. A husihoz a burgonyasaláta adja magát. Mindenkinek ízlett, ezért megosztom veletek, hátha nektek is elnyeri tetszéseteket. Szerző: Danka

A recept ITT található

Recept Finom sertéskaraj szelet burgonyasalátával

12. A rántott sajt nem fog kifolyni. Hogyan készítsünk tökéletes rántott sajtot + recept

A rántott sajt főleg a gyerekek körében nagyon népszerű, de mi, felnőttek sem vetjük meg ezeket a finom falatokat. Sajnos örök kérdés, hogyan lehet tökéletes rántott sajtot készíteni. Összegyűjtöttünk pár olyan trükköt, ami segíthet a tökéletes recept elkészítésében.

A recept ITT található

A rántott sajt nem fog kifolyni. Hogyan készítsünk tökéletes rántott sajtot + recept

13. Kapormártás főtt tojással

A kapormártás számomra különleges élvezettel bír. Én édesen szeretem, pár csepp ecettel, férjem knédlivel, én főtt tojással. Mindenki megtalálja a maga kedvenc ízvilágát.

A recept ITT található

Recept Kapormártás főtt tojással

14. Vadas, ahogy én készítem

Minden vadas másképp készül. Más a hús és zöldség aránya, a behabarás és eltérő, nem beszélve a fűszerezésről. Én a zöldségek és hús mennyiségét is szemre határozom meg, viszont nagyon fontos, hogy sokat kóstoljak és ízesítsek. A vadas knédlivel vagy zsemlegombóccal az igazi, de ezeket már boltban szerzem be. Szerző: Marta M.

A recept ITT található

Recept Vadas, ahogy én készítem

15. Bögrés tejfölös gombaleves

A bögrés receptek nagyon népszerűek, főleg desszerteknél, édességeknél, de én legutóbb ezt a pompás bögrés tejfölös leves is kipróbáltam. A leves tényleg fantasztikus! Fűszeres, savanykás, tejfölös, frissítő, gombával és burgonyával. Ha maradt az előző főzés alkalmával alaplevünk, akkor pedig nyert ügyünk van! A fűszerezés, mint minden receptnél, csak rajtunk áll, és meg vagyok róla győződve, hogy ez a leves elronthatatlan!

A recept ITT található

Recept Bögrés tejfölös gombaleves

16. Kulajda, avagy tejszínes-gombás krumplileves friss kaporral

A kulajda az egyik leglaktatóbb leves, amit valaha ettem. Az íze igazán intenzív, amit az ecet, a tejszín és a gomba is tovább fokoz. A tejszínes-gombás krumplileves friss kaporral, a tetején buggyantott tojással annyira gazdag, hogy egy tányér után más ételt már nem is kívánok, teljesen eltelít. Főleg, ha egy szelet friss, forró, ropogós kenyeret is fogyasztunk hozzá. Remek választás a mindennapokra.

A recept ITT található

Recept Kulajda, avagy tejszínes-gombás krumplileves friss kaporral

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása